Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

Oppvarmingen til Buekorpsenes Dag 2002

Vi skriver lørdag den 27. april og Sjefsrådet har samlet alle de aktive på Koengen til en fellesmarsj gjennom Bergen by. Fanegarden med sjefen og trommeslagere var selvskreven for fellesmarsjer som dette. Litt etter kl 1200 marsjerte troppene under ledelse av Skanse sjefen.

Så bar det ned i Dreggen og ut på bryggen og det var alt mange turister som stod klare med sitt kamera. Trommingen fra en 100 talls slagere hadde alt vekket bergenserne til live slik at både buekorps interesserte, gamlekarer og byens jenter fulgte troppene ut strandkaien. Ved Buekorps museet stod Arne Ellingsen og tok imot den store horden av aktive som hilste pent på en som har gjort mye for buekorpsene historie.

Så var det helt klart at under Smørsbroen er det fett å slå for de aktive slagerne og troppene måtte selvsagt stoppe opp for å slå mer enn en orker. Klangen fra byens slagere ljomet så kraftig at en kjente luft trykket.

Så bar det inn Christian Michelsengt og ned imot Veiten. Litt mye biler skapte litt trange kår men de fleste var omgjengelig og flyttet seg for buekorpsene.

Så bar det videre ned Ole Bullsplass til utenfor Hotell Norge. Her ble det stilt opp til parade for alle byens fanebærere. Litt trangt for å ta paraden og trærne bak Ole Bull statuen stod i veien når fanene skulle innta sine plasser.

Paraden ble gått med hornblåserne sin innsats og imot sjefene som senket sine sabler.

Etter dette marsjerte så de videre opp på Torgallmenningen og inn til Tårnplass hvor de trådde av. En del trommeslagere stod igjen og slo noen marsjer før de vandret til sine egne strøk.

FLERE BILDER

Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-04-14 (3763 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©