Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

145 - årsjubileet

Ca 30 aktive gutter var samlet under fanen på denne dagen og vel like mange gamlekarer hadde tatt på seg dressen og hederstegnene. Sandvikstorget var fylt opp med buekorps interesserte som fulgte jubileet på nært hold. 

 
Bland gratulantene var samarbeidskorpsene Skansens og Sydnes som de første. Mange flotte og velvalgte ord var servert og flaggbrogen blant de eldre var stilig å se til. Sandvikens gjorde sine saker på en måte som ikke lar seg glemme. Portalen var på plass, blomster på minnesmerkene og damegarden holdt stilen i rekkene.

Det er utvilsomt en dag der alle hylles og blir hedret på en særdeles god måte. tenk damegarden som syr og gjør praktiske oppgaver som de aktive ikke hadde klart seg foruten. Det er ikke mange buekorps igjen som har en så stilfull damegarde som fremdeles holder det gående. 

 
De aktive guttene stor koste seg og lekte med sine geværer mens de lange gratulasjons talene ble holdt. På selve paraden deltok alle både besøkende fanegarder, flaggborgen til Gamlekarene og Fanebæreren selv. En flott parade som kun jentene ikke ble med på. Gamlekarmusikken til Nordnes avsluttet så det hele med Bergenssangen der alle struper åpnet seg og sang med.

Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-04-13 (4582 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©