Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

145 års-jubileet





Dagen da alle sang hurra for Nygårds bataljon....

Nygårds Bataljon feiret sin 145 års dag og det ble til en minnerik dag for korpset var veldig flott og stilig å se til. dagen ble lang for guttene og det ble med kranse nedlegging på gravene før en møtte Gamlekarene opp på Kalfaret. Musikken stod klar og Gamlekarene stod staute og tok imot bataljonen til en senket faneduk. Etter at de aktive hadde marsjert forbi så inntok den eldre garden fronten nedover Kalfarbakken. Gamlekarene var en stor gjeng med hele 15 slagere og nesten 70 alt i alt. De eldre slo litt raskere enn de aktive og gikk litt lengre foran enn de aktive. Nede ved Kong Oscarsgt. vente så Gamlekarene på de aktive i det en skulle krysse gaten ned imot jernbanestasjonen. Så bar det imot Kaigaten der de aktive marsjerte i kolonne og hvor musikken fikk spille sine vante marsjer. Byens borgere stod langs fortauene og nøt synet av Nygårds blå fane som svaiet opp imot Olav Kyrre statuen. Opptoget marsjerte så forbi Byparken og opp imot Løven der 3 aktive gutter stod å ventet for å ta plass i bataljonen. Så bar det over haugen fordi studentsenteret og ned imot Møllenpris.

"Nygårdsguttene okkuperte Mjellem'en og Oscarsten."

Nå skulle det endelig markeres at Nygårds engang hadde sin borg som Dreggens hadde festningen og Nordnes hadde Fredriksberg og alt i 1859 erobret Nygårds Oscarsten som ikke er der i dag. Den borgen ble nok lagt i grus og den eneste sten som er igjen er søylen inn til verkstedet Mjellem&Karlsen. Det ble en prektig avduking foretatt av Generalmajoren på Haakonssvern. Sangen om Oscarsten gjallet for åpne struper i det de aktive stod i giv akt. Duken ble fjernet og en plate som viste både et kart over hvor Oscarsten lå og hvordan det så ut i 1859 ble synlig.

Gratulanter og oppvisning.

Så marsjerte Gamlekarene etter en liten pause til Møllenpris eller Storeleken som en kaller det på Nygård språket. De aktive fulgte så etter og ankom Storeleken 5 minutter etter. Nygårdsmarsjen ble spilt flere ganger og folket hadde inntatt sine plasser på tribunene rundt banen. Selv været viste seg fra sin beste side og boden ved banen var åpen og alt var riktig perfekt for både gamlekarer, aktive og buekorps interesserte. Første gratulant inn var Nordnes som stilte med sin drilltropp bestående av sjef og offiserer. det var et imponerende syn med en usedvanlig flott oppvisning med giv akt og en høylytt tale så til og med de som satt bak hørte. Nordnes sjefen holdt en tale men tok en ny inntreden fordi det var noe han glemte å si.
Etter et ekstra nummer av Nordnes troppen som passe vel inn i programmet ankom dreggen sin drilltropp. De hadde med seg soldater og offiserer med sjef. Flott oppvisning med rette rekker og flotte vendinger. en skulle tro at det var selveste Kongens Garde som ankom Møllaren denne ettermiddagen. Dreggens holdt en kortere tale og gjorde et godt inntrykk på alle tilhørende. Så var det Nygård sin tur å ha oppvisning og den var etter godt gammelt merke stilfullt selv for trøtte ben som hadde valset rundt i hele Bergen. Vi gratulerer Nygårds som i år har vokst seg frem til å bli blant byens største buekorps.
 

 
Det er mangt godt å si om guttene som trener hardt nede på småleken for å bli bedre og bedre til både å marsjere og holde sin stilfulle oppvisning. Også Gamlekarrekkene har blitt lengre og stilfulle til å marsjere så her kan de aktive lære av de som har gått sin skole i Nygårds Bataljon.









Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-04-13 (5482 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©