Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

Solheims Bataljon

Stiftet i 1927

Det hersker en del tvil om bataljonens alder, noen sier at dette korpset var i aktivitet allerede i 1890 årene. Korpset fikk iallfall sin oppstart ettersom brakkene etter bybrannen ble reist på Solheim. Guttene selv laget geværer og holdt effektene ved like. Området korpset ekserserte på ble på folkemunne kalt for "Blodbyen".

Korpset ekserserte nærmere bestemt på fotballaget Glimt sin tillagde ballplass like ved. Solheims inntreden i flaggtoget første gang ble litt uheldig, da de fikk to store korps foran og bak seg. Mathismarkens hadde 16 slagere gikk foran, mens Dræggens gikk bak med 14 slagere. Det ble både vanskelig å holde takten og høre sine egne 4 slagere i byens gater.

Når Solheim dro på landtur så ble det en mer familietur for korpset barn og foreldre var godt tilknyttet det korpset foretok seg. Fanegarden til Solheim Bataljon var et flott syn med 15-20 øksebærere og en 5-6 fane offiserer. Når brakkene ble revet avtok korpset i oppslutning fordi mange av bataljonens barn bodde i brakkebyen. Etter krigen holdt Solheim det gående i en del år og forsøkte å ta seg opp. Men i 1950 tok det hele slutt og en har siden aldri sett noe til korpset i fra "Blodbyen".

Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-03-31 (3106 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©