Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

Meyermarkens Kompani

Stiftet 1905

Her er Meyermarkens Kompani samlet på Rennebanen i 1917

Meyermarkens Kompani holdt til på Rennebanen fra 1905 og fremtil 1920. Rennebanen måtte dette Buekorpset dele med Mathismarkens og Ladegårdens Bataljoner. Tenk at på denne tiden var der flere buekorps samlet på en og samme plass! Og fungerte tydeligvis meget godt for hverandre.

Da Rennebanen ble et offer for brakkebyen etter Bybrannen i 1916, klarte dette Kompaniet å holde det gående enda noen år. Maleren Selvik, som bodde på Meyermarken, sørget for at kompaniet fikk sine faner. Rangvald Ellefsen var en av guttene i dette kompaniet og han har fortalt at kompaniet fikk låne et kjellerrom i Absalon Beyersgt 31. Kjellerrommet var en del av et verksted hvor guttene kunne utfolde seg og vedlikeholde sine effekter.

Konrad Støve, bror til Gustav Støve (sjef i Mathismarkens 1904-05) var sjef i 1915. I 1916, da Mathismarkens var uendelig stort Buekorps, ble Trygve Monsen sjef. Han bodde i Nils Hertzbergsgate. Denne gaten huset mange buekorpsgutter. Mange navn kan nevnes, men en ting skal Meyermarkens gutter ha æren for. De startet opp fotballklubben Falk. Klubben ble stiftet i Edvardsensgt 34. Senere skiftet fotballaget Falk navn til det velkjente Sportsklubben Pallas.

Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-03-31 (2624 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©