Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

Årene 1900 - 1940





Tidlig på 1900 tallet samarbeide Fjeldets med flere korps som Sandvikens og Skudevigens Buecorps, samt var også Wesselengens Bataljon med.

I 1915 deltok Fjeldets i buekorps historiens største utmarsj, hele 7 buekorps deltok i fra børneparken til Landås skogen. På tilbake turen ventet 3 musikkorps på Kalfarhøyden tilbake til Børneparken hvor selve avslutningen foregikk.

Rundt årene 1918-20 var det et godt samarbeid mellom Fjeldets, Wesselengens og Mathismarkens Bataljon. En møtte opp for hverandre og talt godt om buekorpsenes ånd og virke og delte ut fanemedaljer. Det ble inngått de hederlige ord at korpsene skulle for alltid hjelpe hverandre og stå med når hjelp trengtes.

En må si at Fjeldets oppslutning gikk i bølge daler og i 20 årene slet en med både økonomi og rekruttering. Pessimismen var til å ta å føle på og det hele endte med at Fjeldets lå nede i 3 lange år. Men i 1928 lykkes en med å få korpset på fote igjen, takket være Mathismarkens , Markens og Nygårds Bataljoner. Mathismarkens inviterte Fjeldets til utmarsj dette året som gikk til Munkebotten.

Fjeldets har holdt korpset gående stabilt i etterkrigstiden. Gode støttepilarer i navn som Johan Wang og Dankert Danielsen kan nevnes, eller var det sterke samarbeidsbånd knyttet hos Wesselengens Bataljon. Fjeldets faner er siden 1889 preget av byvåpenet som motiv, en flott rød fane laget av gullfarget tråd.









Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-03-31 (4048 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©